Nekadašnji frontman Sex Pistolsa John Lydon odlučio podržati Donalda Trumpa

U intervjuu za britanski The Observer John Lydon je rekao da će na predstojećim predsjedničkim izborima u SAD-u dati podršku Donaldu Trumpu jer smatra da Joe Biden nije sposoban voditi Ameriku. Iako je prije toga glasno podržavao Baracka Obamu, Lydon je izjavio da Trumpa podržava i zbog ekonomije. „Bio bih nerazuman da to ne učinim. On je jedini logičan izbor sada kada je Biden zapravo poražen i nesposoban biti na čelu SAD-a“.

Izjava nekadašnjeg pjevača punk grupe Sex Pistols mnoge je zgrozila, no Lydon je svoj stav opravdao činjenicom što Trumpa nazivaju rasistom, a on dobro zna što znači kada nekoga neopravdano optuže za rasizam. Naime Lydon je bio upleten u incident kada je došlo do tučnjave između njega i frontmana crne boje kože grupe Bloc Party Kelea Okerekea 2008. godine kada mu je navodno Lydon na neko bezazleno pitanje odgovorio: „Vaš problem je vaš crni stav“ nakon čega je uslijedila tučnjava i optužba Okerekea da je to bila rasistička izjava i napad iz ničim izazvanih rasističkih pobuda. Lydon je tada zanijekao sve optužbe protiv njega tvrdeći da je u pitanju pretjerana reakcija. U svom razgovoru za The Observer Lydon je izjavio da je šokiran time što su ga prozvali rasistom nabrojavši brojne primjere koji to demantiraju ali na kraju zaključivši i da njegovo mišljenje sigurno neće diktirati političke skupine ili pokreti.

Međutim John Lydon još je 2018. godine na neki način podržao politiku Donalda Trumpa jer jednom prigodom nosio majicu sa službenim sloganom kampanje Donalda Trumpa natpisom „Make America Great Again“ zbog čega je fotografija Lydona sa spomenutom majicom u roku 24 sata podijeljena putem društvenih mreža izazivajući zgražanje njegovih brojnih obožavatelja širom svijeta.

Komentiraj