Patrik Macek/PIXSELL

NAROD ODLUČUJE “Komentiramo samo službene laži Kuščevića”

Građanska inicijativa Narod odlučuje u četvrtak je u priopćenju poručila kako je ‘sigurno prikupila dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma o pravednijem izbornom sustavu’.

“Hrvatski su građani dali 30 000 potpisa više nego što je potrebno za referendum (405.342 je 1. referendumsko pitanje i 407.469 za 2. referendumsko pitanje).

“Demokratizacija izbornog sustava i veće odlučivanje građana o tome tko ih predstavlja u Hrvatskom saboru preduvjet je borbe protiv korupcije i gospodarskog oporavka Hrvatske.

GI Narod odlučuje ne komentira neslužbene laži ministra Kuščevića koje plasira u medije, već samo one laži koje ministar Kuščević iznosi službeno”, navodi se u njihovom priopćenju.

Podsjetimo, neki su mediji jučer donijeli neslužbenu informaciju kako nije sakupljeno dovoljno potpisa za inicijative o izbornom sustavu, kao ni za referendum o Istanbulskoj konvenciji. Ministar uprave Lovro Kuščević danas je kazao kako bi službene informacije Povjerenstva trebao dobiti sljedeći tjedan, te kako provjeravanje potpisa još uvijek traje.

KUŠČEVIĆ “Svaki glas mora biti provjeren”

Komentiraj