HINA/ Damir SENČAR

KUŠČEVIĆ “Svaki glas mora biti provjeren”

Uoči današnje sjednice Vlade ministar uprave Lovro Kuščević komentirao je medijske napise da nije prikupljen dovoljan broj potpisa za referendume o Istanbulskoj konvenciji i izbornom zakonu te da je pronađen značajan broj potpisa koji nisu valjani.

Kuščević je novinarima ispred zgrade Vlade rekao da potpisi još uvijek nisu prebrojani. “Ne znam odakle takve informacije. Kontrola prikupljenih potpisa se još uvijek vrši, ja očekujem da će otprilike sredinom idućeg tjedna dovršiti svoj posao i dostaviti službeno izvješće. Tada ću moći komentirati sve”, rekao je Kuščević.

Objasnio je da Povjerenstvo kontrolira sve što je APIS napravio te naglasio da sve mora biti transparentno. “Svaki glas mora biti provjeren, kako bi zaista to pravo na referendum zaživjelo u punom smislu, sukladno hrvatskom Ustavu”, naglasio je ministar.

Otkrio je kako će Povjerenstvo u srijedu donijeti službenu odluku i podnijeti izvještaj hrvatskoj javnosti. Potom će, rekao je Kuščević, donijeti odluku sukladno Zakonu o referendumu. “Tu imamo tri pitanja, ukoliko dođu do Sabora ta pitanja, Sabor će donijeti svoju odluku”, kaže ministar.

“Sve što čujemo, što čitamo na nekim portalima, nisu informacije. Kad dobijem od Povjerenstva službeni izvještaj, onda su to informacije i onda ću vrlo rado komentirati svaki pojedini potpis”, zaključio je Kuščević, kako prenosi N1.

Komentiraj