Izložbu “Zakaj Prigorci voziju ladice?”, koja prikazuje tradicionalnu prigorsku svadbu sa svim negdašnjim običajima i ritualima, građani će moći razgledati na Medvedgradu, u subotu, 27. svibnja, priopćeno je u petak iz Javne ustanove Park prirode “Medvednica”.

Izložba je nastala u suradnji Muzeja Prigorja i Javne ustanove “Park prirode Medvednica”, kojom se predstavlja kulturna baština istočnog dijela Medvednice, odnosno Sesvetskog prigorja.

Uz prikaz tradicionalne prigorske svadbe, u čijem se nazivu govori o prijevozu škrinje sa ladicama u kojima je mladenkin miraz, kroz izložbu se provlači i usporedba s današnjom svadbom.

Izložba će se moći pogledati od 11 sati do 19 sati, bit će to i prilika za razgledavanje Medvedgrada, uz posebnu ugostiteljsku ponudu – tradicionalna prigorska jela iz Sesvetskog Prigorja, Kašine, Prekvršja, Vugrovca i drugih mjesta.

Posjetitelji će moći vidjeti i tradicijsku izradu cvijeća od krep papira, unikatni tradicionalni nakit i suvenirsku ponudu Parka prirode Medvednica. Navečer, od 19 do 20,30 sati na Medvedgradu će se održati koncert grupe “The Strings”.

Komentiraj