Muslimanski tinejdžer u Teksasu uhićen jer je škola mislila da je njegov sat – bomba

Obitelj muslimanskog tinejdžera Ahmeda Mohameda, koji je uhićen nakon što je u školu donio sat kojeg je sam napravio, a koji za koji su u školi posumnjali da je bomba, ispisala ga je iz škole u američkoj saveznoj državi Teksas. Njegov je otav Mogamed El-Hasan Mohamed rekao kako je svu svoju djecu ispisao iz američkih škola, prenose američki mediji.

Uhićenje je na njegovog sina imalo štetan učinak. Ahmedovo uhićenje naširoko je kritizirano, a optužbe protiv njega ubrzo su povučene. Ahmed je uhićen u srednjoj školi u Irvingu, nakon što su školski dužnosnici mislili da je u školu donio bombu.

 

  • Dječak je primio nekoliko ponuda iz drugih škola da se upiše kod njih, a cijela se obitelj sprema u New York, gdje će se dječak susresti s dužnosnicima Ujedinjenih naroda nakon čega će obitelj na hodočašće u Meku. “Molim Alaha da nas blagoslovi i pokaže put”, rekao je otac dječaka.

 

“Sagradio sam sat kako bih impresionirao učiteljicu, a kada sam joj ga pokazao ona je mislila da je bomba. Jako sam tužan zbog toga. Ujitili su me i rekli mi da sam počinio zločin napravivši lažnu bombu.”, rekao je Ahmed prošlog tjedna. Među brojnim izrazima podrške posebno se ističe ona iz Bijele kuće.

Komentiraj