Hina

MIROSLAV ŠIMIĆ ‘Pokušaj podmićivanja novinara je veliki skandal’

Saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista Miroslav Šimić ocijenio je u četvrtak navodni pokušaj HDZ-ova zastupnika Frane Lucića da podmiti novinara velikim skandalom i nedopustivim ponašanjem koje zaslužuje svaku osudu.

“Jedan veliki skandal se dogodio danas gdje je jedan zastupnik pokušao podmititi novinara Telegrama Dragu Hedla”, izjavio je medijima Šimić u Osijeku, dodavši kako se radi o nedopustivom ponašanju koje zaslužuje svaku osudu.

To podsjeća, smatra Šimić, na neka bivša vremena Ive Sanadara. HDZ je očigledno jako pogriješio što se nije riješio starih kadrova kojima pripada i gospodin Lucić, istaknuo je ustvrdivši kako je HDZ nastavio po svojoj staroj navadi.

Žao nam je što do ovog trenutka oni kao stranka nisu reagirali, rekao je Šimić.

“Gospodin Hedl je namjeravao pisati o gospodinu Luciću zbog njegovih brojnih neuspješnih poslova, zbog kredita koji je nenamjenski trošio, na kraju zbog činjenice da od imovine formalno na sebi nema ništa, iako je u četiri mandata saborski zastupnik, a po ovomu svemu vidimo i privatni poduzetnik”, rekao je Šimić dodavši kako “vuk dlaku mijenja, a ćud nikad”.

Ocijenio je kako će ovakva pojava na hrvatskoj političkoj pozornici naići na osudu ne samo Mosta i HDZ-a nego i drugih dionika hrvatske politike.

Sada treba, smatra Šimić, pokazati političku odgovornost, a o kaznenoj odgovornosti treba govoriti Državno odvjetništvo.

Činjenica da saborski zastupnik pokuša podmiti novinara i nakon toga izjavi kako sve to nije istina, premda smo svi mogli čuti audio snimku, je ispod svake razine, izjavio je Šimić za medije u Osijeku.

HDZ treba u istom trenutku reagirati jer nije bitno je li gospodin Lucić znao da ga se snima, istaknuo je dodavši kako je riječ o javnom interesu.

Podsjetio je kako je zbog sličnih razloga bivši vukovarski gradonačelnik završio u zatvoru.

Izrazio je nadu da će HDZ pokazati političku odgovornost nakon, kako je rekao, suradnje sa saborskim zastupnikom Sauchom i svojim velikim političkim protivnicima koji su mandate dobili na listi SDP-a, HNS-om, gdje su, poručio je,  pokazali potpunu političku neodgovornost.

Komentiraj