Ministri na pressici Stožera: “Moramo sačuvati starije i nemoćne, organizirat ćemo i da im se dostavljaju lijekovi”

U Hrvatskoj je porastao broj oboljelih od koronavirusa. Ministar Vili Beroš jutros je na konferenciji za novinare potvrdio kako je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom. Ukupni broj oboljelih tako se popeo na 65.

“Devet je novih bolesnika u Hrvatskoj, ukupno je 65, četvero je izliječeno. Imamo 1014 testiranja, i 630 kontakata koji su pod nadzorom”, rekao je ministar Beroš na jutrosšnjoj konferenciji za novinare, na kojoj je s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem poslao upozorenje starijim osobama.

“Čitavo vrijeme vodimo računa o izolacijama i karantenama i tu poduzimamo važne mjere uz stalan apel ljudima da se odgovornije ponašaju. Organizirat ćemo da dostavljamo sve što im je potrebno. Sustav e-recepta, moguće je ordinirati lijekove mjesec dana. Organizirat ćemo putem organizacija da se lijekovi dostavljaju starijima i nemoćnima. Bit će potrebna zdravstvena iskaznica. Treba osigurati dostavu hrane – i na tome radimo. Moramo sačuvati starije i nemoćne”, rekao je Beroš.

Davor Božinović, pak, najavio je ograničenje kretanja starijih osoba. “Naše odluke će se provoditi po svim linijama rada. To znači da ćemo već danas aktivirati sve stožere civilne zaštite kako bi se odluke mogle odmah provoditi. Prva odluka bit će odluka kojom ćemo nastojati ograničiti kretanje starijih osoba, tj. učiniti sve da oni bez prijeke potrebe ne napuštaju svoje stanove i domove. S time ćemo krenuti odmah”, rekao je.

Komentiraj