Dubravka Petric/PIXSELL

Ministarstvo šalje inspekciju, u slučaj se uključila i policija

nakon što su se na društvenoj mreži Facebook u utorak pojavile fotografije dviju beba iz bolnice Fran Mihaljević, koje su u zapuštenom stanju, javnost je uznemirena.

Riječ je o petomjesečnim blizancima, koje se u Klinici za infektivne bolesti „Fran Mihaljević“ liječe od gripe i Roto virusa.

Ravnateljica klinike ‘Fran Mihaljević’ Alemka Markotić za Vijesti.hr kazala je kako su slučaj prijavili policiji. “S obzirom da u ovom slučaju ima elemenata kaznenih djela, slučaj smo prijavili policiji i prepustit ćemo nadležnima da odrade svoj posao. Dakle, u ovom slučaju, osoba koja je fotografirala djecu i objavila fotografije nije roditelj te djece. Nadalje, počeli smo dobivati prijetnje smrću, pa smo kao bolnica sve prijavili policiji”, rekla je Markotić.

U slučaj je uključen i DORH, jer ih je ravnateljica zvala zbog prijetnje smrću liječnicima na društvenim mrežama.

Ministarstvo zdravstva, pak, u priopćenjhu je najavilo kako će u Kliniku Fran Mihaljević poslati inspekciju.

“Nastavno na medijske napise vezano uz zbrinjavanje blizanaca u Klinici za infektivne bolesti „Fran Mihaljević“, izvješćujemo Vas kako je Ministarstvo zdravstva, odmah po saznanju za ovaj slučaj, uputilo zahtjev za očitovanjem ravnateljstvu Klinike.

Također, zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva će, u pratnji stručnjaka, izvršiti izvanredni inspekcijski nadzor u Klinici. O rezultatima nadzora javnost će biti obaviještena”, navodi se u priopćenju Ministarstva zdravstva.

ŠOKIRANA MAJKA BLIZANACA “To su žive rane, dijete je zanemareno!”

Komentiraj