Goran Jakus/PIXSELL

ŠOKIRANA MAJKA BLIZANACA “To su žive rane, dijete je zanemareno!”

Majka petomjesečnih blizanaca, koji su tjedan dana na liječenju u zagrebačkoj bolnici Fran Mihaljević, potpuno se šokirala kada je vidjela u kakvom se stanju nalaze njena djeca.

Blizanci su u bolnici zbog gripe i Rota virusa. Majka ih je pronašla sa mokrom i prljavom odjećom, sa crvenilom na stražnjici i intimnim dijelovima tijela. Jedno je dijete bilo vezano za krevet.

Majka se požalila dežurnoj liječnici, koja joj je rekla da oni ne mogu ‘svakih pet minuta presvlačiti njeno dijete’. “Dijete je zanemareno. Došla sam posjetiti djecu, vidjela sam da je dječak vezan. Dvadesetak minuta sam se bavila drugim djetetom, a vezana beba je cijelo to vrijeme preda mnom bila mokra do leđa. Potražila sam sestru, našla sam je na drugom odjelu kako pije kavu. Rekla mi je da ne može ona svakih pet minuta presvlačiti dijete”, rekla je majka za Dnevnik.hr.

https://www.facebook.com/morena.bajcer/posts/10218248845234235

Njen slučaj od jutra se dijeli društvenim mrežama, a u objavi su uznemirujuće fotografije beba na kojima se vidi i jako crvenilo na stražnjici. “Njihova guza i svi intimni dijelovi izgledaju kao žive rane! U stvari to i jesu žive rane! Možete zamisliti kakvu bol i traumu prolaze ove bebice”, stoji u objavi na društvenim mrežama.

Majka blizanaca kaže da u bolnici imaju izgovor za sve. “Kažu da su mali, da su nedonoščad, da je njihova guza osjetljiva… Odnijela sam tri kreme za kožu, ni jedne više nema. Da su im mazali kremice, ne bi došlo do ovoga što je sada. Njihove guze nisu mogle biti crvene od dvije stolice. Odnijela sam i pakiranje od 80 pelena prije dva dana. Sada je u paketu dvadesetak pelena. Ne znam gdje su pelene završile”, dodala je majka blizanaca.

O slučaju se oglasilo i Ministarstvo zdravstva. “Ministarstvo zdravstva je upoznato sa slučajem i odmah je zatražilo očitovanje bolnice. Svaki pacijent zaslužuje dostojanstven tretman, a pogotovo oni najmlađi. Nakon očitovanja Ministarstvo će donijeti odluku o daljnjem postupanju”, napisali su na Twitteru.

Komentiraj