‘DA BUDEMO JASNI’ Novosti se ne financiraju iz Vlade, ni odlukama Vlade

Autor:

25.09.2019., Zagreb -  u Saboru je odrzana 17. sjednica Odbora za ratne veterane, na kojoj je raspravljano o prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata. Tomo MedvedrrPhoto: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

O detaljima oko dogovora HDZ-a sa Domovinskim pokretom u Dnevniku Nove TV govorio je jedan od članova HDZ-ova pregovaračkog tima i aktualni ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Na pitanje hoće li ostati ministar u novoj Vladi, Medved je rekao kako je to pitanje za mandatara.

“To je pitanje za sadašnjeg i budućeg predsjednika Vlade. Danas smo nakon intenzivnih, konstruktivnih razgovora s Domovinskim pokretom usuglasili parametre za slaganje parlamentarne većine i nove Vlade, odnosno dogovorili da će DP s HDZ-om sastaviti novu Vladu”, rekao je Medved te ponovio da je pitanje o ministrima uvijek odgovornost mandatara te da o tome hoće li ostati ministar treba pitati premijera.

PENAVA ‘Ostajem gradonačelnik. Kaznenu prijavu protiv Plenkovića nisam povukao’

Medved kaže i kako se nakon formiranja Vlade donosi dokument, odnosno Program Vlade koji je obvezujuć za sve resore. Potvrdio je da će Domovinski pokret dobiti tri resora, a da je kod imonivanja ministara opet najveća odgovornost na predsjedniku Vlade.

“Što se tiče raspodjele državnih tajnika po resorima, neovisno o tome tko je iz koje kvote, odnosno iz koje političke stranke na čelu ministarstva, državni tajnici raspoređuju se iz drugih stranaka, jer to je odgovor na ona pitanja iz Vladinog programa”, rekao je Medved.

O mogućem povratku bivšeg Mostovca u Vladu, Slavena Dobrovića, Medved kaže kako se još uvijek ne komunicira o imenima koja će Domovinski pokret predložiti za ministre.

“Uopće ne želimo komunicirati ni jedno ime”, odgovorio je na pitanje je li HDZ-u Dobronić prihvatljiv.

PLENKOVIĆ POTVRDIO ‘DP-u tri resora. Stekli su se uvjeti za povećanje plaća ministrima’

Komentirao je i prihvaćanje uvjeta kojeg je nametnuo DP, a to je da se prestane državnim novcem financirati izdavanje tjednika Novosti Srpskog narodnog vijeća.

“Što se tiče tog lista, već duže vrijeme svjedočimo da oni odstupaju od nekih kriterija i standarda koji se odnose na isključivo zastupanje manjine. Pitanje o financiranju Novosti je jedno od pitanja o kojemu ćemo razgovarati u narednom periodu, i da budemo jasni, one se ne financiraju iz Vlade, ni odlukama Vlade“, istaknuo je Medved.

Medved je za Dnevnik Nove TV rekao kako se nada da će do kraja tjedna imati potpise za traženje mandata za slaganje nove Vlade te da će biti predani predsjedniku države onako kako to nalažu Ustav i zakon.

GOLDSTEIN ZA NACIONAL ‘Programi DP-a su zastrašujući, kontrolirali bi medije. Došli biste i vi na red, prije ili kasnije…’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
NijeRuza

prije 1 mjesec

Gospon Goldstein, pošto se ispod vašeg artikla ne može komentirati, jer se na mom profilu neprekidno 'greškom' pojavljuje slika glave neke nepoznate tete, odgovaram vam ovdje. Svaka osoba, bilo gdje i bilo kada, koja ima i trunku mozga u glavi i dušu sa savjesti, te kao takva kritično razmišlja i donosi sama svoje zaključke o svojoj realnosti i postojanju općenito, predstavlja opasnost za uspostavljeni sistem, te ju se, po standardnom procesu, nastoji diskreditirati, proglašavajući ju raznoraznim negativnim pojmovima. Bojati se nekoga ili nečega nema nikakve fajde, jer najgore što se osobi može desiti je da umre, što na kraju ionako svi moramo. Za one koji pripadaju nekoj od Abrahamskih religija, to ne bi trebalo predstavljati problem, jer ako je osoba bila dobra, ide u raj, te se stoga nema čega bojati. Za one koji vjeruju u vanzemaljce i Indijske bogove, njih će reciklirati, pa će se opet vratiti natrag na zemlju, znači opet nema razloga za strah. A za one koji ne vjeruju u ništa, oni će jednostavno prestati postojati, tako da ni za njih nema razloga za strah. Što se tiče mijenjanja knjiga i medija, pa to nije ništa novo! Čovječanstvo to radi otkako postoji! Kao što, kao historičar, i sami znate, povijest čovječanstva nema nikakve veze s narativom kojem nas uče u školama, kao što ni piramide nisu gradili drevni Egipćani. Iako me ne bi nimalo čudilo kada bi uspostavljeni sistem proglasio drevne Egipćane Bosancima, Kinezima, Indijcima, Arapima, Alaskanima, Meksikancima, Peruancima, Čileanima, Ukraincima i žiteljima Antarktika, sve u jednom, samo kako bi nazor nastavio proturati svoj iracionalni, zatupljujući narativ. Jer to je jedina svrha tog sistema, dolazio on sa ekstremne lijevice ili desnice, nebitno, kako zbuniti i zatupiti ljudski rod tako da budu samo poslušne ovce kojima će se upravljati po želji. Nije Muhammed a.s. džaba rekao:' Vjernici, držite se zlatne sredine!'