MINISTARSTVO: “Roditelji neće moći sami odlučiti o vrsti nastave”

Roditelji neće moći sami odlučiti hoće li djeca ići u školu ili će nastavu pratiti online, proizlazi iz odgovora koji je Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo na pitanja HRT-a potaknuta Facebook inicijativom “Sigurnost prije svega – mogućnost odabira online nastave za 2020./2021.”

Roditelji na Facebooku traže pravo na online nastavu

Pristup je Ministarstva “sva djeca idu u školu, a ako postoji opravdani razlog, kao i prije epidemije, stručne osobe odlučit će može li dijete pohađati nastavu kod kuće. Sigurno nećemo ići s varijantom dobrovoljnosti i prebacivanja odgovornosti na roditelje da roditelji odlučuju hoće li dijete ići u školu ili ne”, stoji u odgovoru koji prenosi HRT.

Nova nastavna godina počinje 7. rujna, a pomoćnik ministra obrazovanja Momir Karin jučer je kazao kako je stajalište ministarstva da djeca trebaju biti u školama, pa tako neće biti potpune blokade sustava ako se dogodi slučaj zaraze koronavirusom i pojavi određeno žarište.

“U tijeku je i ustrojavanje savjetodavno-operativnog tijela u kojem će sudjelovati cijeli niz stručnjaka, od epidemiologa do predstavnika CARNET-a, agencija, sindikata, ravnatelja i osnivača škola, naših vodećih znanstvenika do raznih drugih dionika. Navedeno tijelo imat će zadatak razrade scenarija te prijedloga mjera, aktivnosti i uputa. U spomenutom tijelu bit će jedna osoba epidemiolog, koja će biti zadužena za direktnu komunikaciju s Nacionalnim stožerom i koja će upute Stožera pretočiti u realnost, ali jednako tako i Nacionalnom stožeru prenijeti sve specifičnosti škola, vrtića i fakulteta. Navedeno tijelo sastat će se idući tjedan”, odgovorili su iz Ministarstva, a prenosi HRT

Komentiraj