Roditelji na Facebooku traže pravo na online nastavu

“Sigurnost prije svega – mogućnost odabira online nastave za 2020/2021” naziv je Facebook grupe koja za roditelje zahtijeva pravo da njihova djeca sljedeće školske godine pohađaju online nastavu.

“Grupu smo osnovali kao roditelji koji ne žele da se o sigurnosti i zdravlju njihove djece odlučuje mimo njih. Smatramo da spašavanje naše ekonomske situacije ne smije biti prioritetom nad zdravljem naše djece i članova njihovih obitelji. Istovremeno razumijemo da mnogi roditelji nisu fizički u mogućnosti brinuti o djeci od kuće, no mnogi su voljni i spremni na to, te se stoga zalažemo za otvorenu opciju pohađanja online nastave za šk. god. 2020./2021”, stoji u informacijama o grupi, kojoj se u četiri dana postojanja pridružilo 788 članova.

Grupa svoje zahtjeve kani temeljiti na znanstveno provjerenim činjenicama. “Trudimo se objavama biti ‘science based’ grupa, a objave temeljiti na znanstveno dokazanim činjencama i studijama. Svako nepoštivanje istog, rezultirati će opomenom, te u konačnici izbacivanjem”, stoji u informacijama o grupi, koja je otvorena za sve koji se žele pridružiti.

Komentiraj