HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

MILJENIĆ “Gađani moraju vidjeti kako je jedna firma došla do toga da bude veća od države”

Predsjednik Istražnog povjerenstva za Agrokor Orsat Miljenić u četvrtak je gostovao u ‘Novom danu’ N1 televizije. Naglasio kako će se danas održati sastanak Povjerenstva, koji će biti neformalan. “Formalno je donesena odluka da počnemo raditi 30. listopada. Danas ćemo sjesti i probati se dogovoriti kako ćemo raditi, koje radnje moramo napraviti, eventualno napraviti listu svjedoka da kad dođe taj 30. budemo spremni”, objasnio je Miljenić.

Dodao je kako je Povjerenstvo ne može baviti temama o kojima se vodi istraga. Siguran je da HDz neće zaustaviti rad Povjerenstva jer bi, smatra, time sugerirali da neššto žele prikriti. “Moramo raditi javno, građani moraju vidjeti kako je jedna firma došla do toga da bude veća od države”, istaknuo je.

Objasnio je i što će se raspravljati na današnjem sastanku. “Napravit ćemo poslovnik jer vjerujem da sve mora biti crno na bijelo. Iznijet ću nekoliko prijedloga što se tiče svjedoka, mislim da moramo početi s Ivicom Todorićem. Ako hoćete, on je kompanija od početka do kraja. Naravno da će se kao i u svemu stvari vući paralelno, iz jednog svjedočenja ćete dobivati informacije tko će biti drugi. Mi bi uz to trebali zatražiti dokumentaciju od Fonda za privatizaciju, od Porezne uprave, HANFA-e, HNB-a…. Predložit ću da se pozovu svi premijeri, ministri gospodarstva i financija do sada”, rekao je Miljenić.

“Ne vidim problema da bilo koji član Povjerenstva bude saslušan i da, ako nije upleten,nastavi dalje raditi. Naravno, ako je na bilo koji način radio nešto oko Agrokora i imao političku odgovornost, naravno da ne može biti u Povjerenstvu. Ali ako su ovakvi zahtjevi samo da se nekoga eliminira onda je to opstrukcija i u tome ne želim sudjelovati”, istaknuo je.

Smatra da i Ante Ramljak svakako mora biti saslušan. Miljenić kaže da bi on volio ići kronološki – od početka, ali dodaje da je to stvar odluke članova. “Tko je pisao ili nije pisao ja nisam siguran da je presudno pitanje. Jedno je tko ga je aktivno pisao, a drugo je kada je to nastalo. Pojavljuju se informacije da je sve počelo dva, tri mjeseca ranije. To je zanimljivije od same tehnike”, rekao je, između ostalog, Miljenić.

Komentiraj