Josip Regović, Arhiva Nacionala

Milanovićev otac proglasio Davora Šukera dezerterom

 

  • Burne reakcije na Šukerov intervju Nacionalu

 

Intervju koji je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker dao u 867. broju Nacionala izazvao je burne medijske reakcije i to prije svega oca hrvatskog premijera Zorana Milanovića, Stipe Milanovića. Podsjetimo, Šuker je u razgovoru za Nacional izjavio da je razočaran odnosom premijera Milanovića prema hrvatskom nogometu i Hrvatskom nogometnom savezu. Nakon što je Šukerov intervju objavljen u Nacionalu, na kritike prema svom sinu odgovorio je u dva intervjua njegov otac Stipe Milanović koji je u Slobodnoj Dalmaciji i Večernjem listu oštro reagirao na Šukerove kritike. Milanović tvrdi da ga ljute optužbe na račun njegova sina zbog činjenice da je upravo on bio jedan od najzaslužnijih za transfer Davora Šukera iz HAŠK Građanskog u Sevillu 1991. godine. U to vrijeme Stipe Milanović bio je pomoćnik ministra prosvjete, kulture i športa Vlatka Pavletića te je, kako tvrdi, pomogao Šukeru da dobije međunarodni certifikat koji je omogućio Šukerov odlazak u inozemstvo i isplatu odštete zagrebačkom klubu.

NASLOVNICA VEČERNJEG LISTA U KOJEM JE STIPE MILANOVIĆ ŽESTOKO STAO U OBRANU SVOG SINA ZORANA MILANOVIĆA FOTO:  Arhiva Nacionala
NASLOVNICA VEČERNJEG LISTA U KOJEM JE STIPE MILANOVIĆ ŽESTOKO STAO U OBRANU SVOG SINA ZORANA MILANOVIĆA
FOTO: Arhiva Nacionala

“Vlatko Pavletić bio je protiv toga da se Šukeru omogući odlazak, ali ja sam ga uspio nagovoriti da promijeni mišljenje”, rekao je Stipe Milanović i dodao da je više tužan nego što je ljut što je trenutni predsjednik HNS-a zaboravio kome treba biti zahvalan za transfer koji mu je otvorio vrata velikih europskih nogometnih klubova i to u vrijeme agresije na Hrvatsku, kada je bilo vrlo teško napustiti zemlju. Milanović se osvrnuo i na Šukerovu izjavu da je kockanje njegova osobna stvar i rekao da je nedopustivo da čovjek koji vodi nacionalnu, afirmiranu sportsku granu i koji je uzor mladima govori da je kockanje njegova privatna stvar. “Nevjerojatno je da Šuker javno izjavljuje da se na kockanje isključivo gleda u negativnoj konotaciji i da se u kockarnicama događa intenzivan društveni život”, zaključio je Stipe Milanović.

Komentiraj