MILANOVIĆ ODRŽAO OPROŠTAJNI GOVOR “Borili smo se za malog čovjeka. To zadržite. Ispričavam se onima koje sam možda uvrijedio”

Luka Stanzl/PIXSELL

Zoran Milanović u subotu se obratio članovima Glavnog odbora SDP-a. Bio je to njegov oproštajni govor, jer se više neće kandidirati za predsjednika stranke.

“Mi smo ljevica. Borili smo se za malog čovjeka. To zadržite. Ostanite narodna stranka. Nastavite graditi ovu kuću koju smo zajedno gradili. Odgovornost da stvari mijenjate na bolje neka bude vaš cilj”, kazao je Milanović, prenosi Dnevnik.hr.

“Nakon ovih 10 godina mogu vam samo reći hvala i ispričati se onima koje sam možda nekada uvrijedio”, rekao je Milanović dodajući kako kandidatima za predsjednika stranke želi sve najbolje, te afirmativnu kampanju.

Zasada je sedam kandidata za Milanovićevog nasljednika na čelu stranke – Tonino Picula, Ranko Ostojić, Domagoj Hajduković, Orsat Miljenoć, Vesna Škulić, Karolina Leaković i Gordana Sobol, ali moglo bi ih biti i više. Velika je vjerojatnost da će se za predsjednika SDP-a kandidirati i Davor Bernardić.

Službeno će izborni proces započeti danas kada će Glavni odbor propisati datum izbora novog predsjednika, i to najvjerojatnije za 19. studeni.

Komentiraj