MILANOVIĆ NA RTL-U “HDZ se mora reformirati, otišao je predaleko u desnicu”

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović danas je gostovao u Dnevniku RTL-a, objasnivši svoj izpostanak s današnjeg obilježavanja Dana državnosti. “Dok sam u oporbi, zapravo ni ne moram sudjelovati u prozokolu. To je etiketa, prazne frazetine uzele su previše maha i ovim potezom pokazujem da mi to smeta”, kazao je Milanović.

Na pitanje hoće li se prema HDZ-u ponovno postaviti sa ‘ili mi ili oni’, Milanović kaže da se tako postavio prema Tomislavu Karamarku, ali to ne znači da će takav stav imati i prema novom vodstvu HDZ-a. “HDZ se mora reformirati, otišao je predaleko u desnicu. Ako se sjećate, drugačije sam se postavio kada je Jadranka Kosor bila na čelu”, kaže Milanović.

Program na novim izborima, dodaje Milanović, biti će nastavak reformi i rasta države. Kazao je da, ukoliko se vrati u Banske dvore, namjerava ponovno vratiti Borisa Jokića u Ekspertnu skupinu kurikularne reforme.

Milanović kaže da o HSS-u ovisi hoće li zajedno u koaliciju. “Činjenica je da ih je HDZ brutalno izvarao. Ako ih zovete u koaliciju, podrazumijeva se da ćete ih zvati i u izvršnu vlast”, rekao je Milanović dodajući da za HSLS nema mjesta. “Tužno je na što su se sveli”, kaže.

Na pitanje što je s Božom Petrovom i Mostom nezavisnih lista, Milanović kaže kako Petrov svojim članovima mora objasniti što je napravio u prosincu prošle godine, i zašto je to napravio. “Ova vlada je bila užasna, ali nije napravila ništa osim prodaje Končara – to je premalo, preslabo, ništa”, kaže Mialnović zaključujući da je Hrvatska zbog ove Vlade gotovo završila na stupu srama.

Komentiraj