DUŠKO MARUŠIĆ/PIXSELL

Milanović ljut zbog pljeska Josipoviću

U nedjelju je u malom istarskom mjestu Barbanu održana 40. tradicionalna Trka na prstenac kojoj je nazočio čitav državni vrh, na čelu s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović i premijerom Zoranom Milanovićem.

Osim predsjednice i premijera, u Barbanu su među uzvanicima bili i bivši hrvatski predsjednici Ivo Josipović i Stjepan Mesić. Za razliku od Sinja gdje su neki političari dočekani zvižducima, u Barbanu su svi dočekani pljeskom koji je doduše bio različitog intenziteta. Publika u Barbanu srdačnim pljeskom dočekala je predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović i premijera Zorana Milanovića, ali je zato bivši predsjednik Ivo Josipović dočekan ovacijama prisutnih gledatelja.

Kako doznaje Nacional, ovakav prijem bivšeg predsjednika nije se previše dojmio premijera Milanovića koji je navodno bio izrazito ljut što je Josipović dobio veći pljesak od njega i predsjednice. Iako su sjedili vrlo blizu jedan drugome, Milanović i Josipović tokom cijelog događaja nisu progovorili ni riječ, dok je predsjednik Vlade cijelo vrijeme razgovarao s predsjednicom.

Milanovićeva ljutnja i ignoriranje bivšeg stranačkog kolege samo je potvrda da odnosi između dvojice nekada najmoćnijih političara u zemlji nisu najbolji i da u SDP-u ne mogu oprostiti Josipoviću odlazak iz stranke i osnivanje nove. Odnosi između bivših stranačkih kolega mogli bi se još više zaoštriti ovoga tjedna, kada Josipović planira u Istri osnovati ogranak svoje stranke Naprijed Hrvatska, a nakon toga i u Dalmaciji.

Komentiraj