FaH

BANDIĆ O OPTUŽBAMA PALADINO: Svaki djelatnik treba čuvati svoje dostojanstvo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirao je optužbe koje je zamjenica pročelnika Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode Zrinka Paladino jučer iznijela o aferi Cvjetni trg.

‘Ne bi ja komentirao mladu damu Paladino. Svaki djelatnik u gradu a ima ih 24.000, treba čuvati svoje dostojanstvo, dostojanstvo svojih kolega i dostojanstvo gradonačelnika, a onda će i gradonačelnik čuvati njihovo i svoje dostojanstvo’, kazao je Bandić za Jutarnji list.

Gradonačelnik Zagreba najavio je i skorašnje sankcije.

‘Imam još jedan razlog da to ne komentiram previše, a to je je osobno prijateljstvo s prof. Paldinom (suprugom Zrinke Paladino) pa me, molim vas, suzdržite. Što se tiče ovoga na Cvjetnom trgu ja sam rekao da ću ukloniti terase i one su uklonjene, a idući tjedan će snositi sankcije oni koji su to učinili.’ Na pitanje novinara jesu li optužbe Z. Paladino točne rekao je kako i on sam ima ponekad pravo biti samozatajan’. Također je kazao kako se od arhitekata grada i države naručio jedan projekt oplemenjivanja javnih prostora u gradu Zagrebu koji treba imati svoju estetsku, funkcionalnu i povijesnu dimenziju.

O tome smatra li sebe odgovornim za kaos na Cvjetnom trgu odgovorio je: “Pa ja sam odgovoran i kad golub krepa na Jelačić placu”.

Kako piše Jutarnji, komentirao je i uređenje Britanskog trga, koje je u tijeku: ‘Britanac će biti najljpša mala šetnica i odmorište za građane’.

Na prijedlog da bi novac koji se troši za fontane trebao biti negdje drugdje usmjeren, Bandić je izjavio: ‘Kad idete pored fontana ne morate ih gledati, okrenite glavu. Ujedno, 80 posto građana je za fontane, radio sam anketu. Ako mi ne vjerujete, napravite svoju’.

Komentiraj