Mektić i Škugor u četvrtfinalu parova

epa

Hrvatska kombinacija Nikola Mektić i Franko Škugor plasirala se u četvrtfinale turnira muških parova u Wimbledonu, Zagrepčanin i Šibenčanin su u susretu 3. kola svladali Australca Sama Grotha i Šveđanina Roberta Lindstedta sa 6-7 (7), 7-6 (4), 7-5, 7-5.

Mektić i Škugor ovom su se pobjedom pridružili Splićaninu Mati Paviću koji je ranije u ponedjeljak izborio plasman u četvrtfinale s austrijskim tenisačem Oliver Marach, oni su svladali britanski dvojac Jay Clarke – Marcus Willis sa 6-3, 6-4, 7-6 (3).

Nažalost, Ivan Dodig koji je sa Španjolcem Marcelom Granollersom bio postavljen za šestog nositelja, te Antonio Šančić s Francuzom Hugom Nysom završili su svoj put u All England Clubu u 3. kolu.

Dodig i Granollers poraženi su u pet setova 6-2, 3-6, 4-6, 7-6 (7), 3-6 od američko-novozelandskog para Ryan Harrison – Michael Venus, dok su Samoborac Antonio Šančić i Francuz Nysom izgubili od prvih nositelja Finca Henrija Kontinena i Australca Johna Peersa sa 3-6, 6-3, 1-6, 4-6.

Mektić i Škugor će u četvrtfinalu igrati protiv Čileanca Hansa Podlipnika i Bjelorusa Andreja Vasiljevskog, dok Pavić i Marach čekaju bolje iz dvoboja poljsko-bjeloruske kombinacije Marcin Matkowski – Maks Mirnji i američko-novozelandskog para Nicholas Monroe – Artem Sitak.

Komentiraj