MATIĆ: “Sjetimo se kako je Plenković prije 4 godine ljubio prsten Glogoškom kod šatora”

Zastupnik u Europskom parlamentu, SDP-ov Predrag Fred Matić u utorak je za N1 komentirao štrajk prosvjetara.

Izjavu premijera Andreja Plenkovića, koji je kazaoa da se radi o politizaciji komentirao je riječima: “Pa to je u svakom slučaju politizacija. Sjetimo se samo prije četiri godine kad je ljubio prsten Đuri Glogoškom pred šatorom ispred mog Ministarstva. Tada to nije bila politizacija, tada je to bila zaštita teško stečenih i ugroženih hrvatskih branitelja i ratnih vojnih invalida, a ovo sada je na Trgu bana Jelačića po starom dobrom običaju radi se o ljudima koji su čekali tramvaj. Jer tu treba opet optužiti i gradonačelnika kako je organizirao te tramvajske linije da 50 tisuća ljudi stoji na stanici i čeka tramvaj koji se očito zove “tramvaj zvan čežnja”. Naravno da oni to sve okreću u politizaciju, užasno je teško”, rekao je.

Dodao je da, kako je i sam nastavnik, ima poseban senzibilitet prema toj populaciji kojoj i sam pripada. “Uz dužno poštovanje, bilo koja profesija kad izrazi svoje nezadovoljstvo, negodovanje ili problematiku s kojom se susreće, ali gledajte – nastavnici pa to je jedna osnova. Pa sjetimo se, više vremena provedemo u školi nego kod kuće, to su naši drugi roditelji i žalosno je uopće pričati da se radi o 300 kuna, tu se radi o ponižavanju profesije, a svi se kunemo u to da trebamo ići debelo u 21. stoljeće prema 22. stoljeću. Ako naši nastavnici ostanu na razini onoga što je bilo u prošlom stoljeću ili pretprošlom, naravno da će cijela nacija patiti zbog toga”, rekao je Matić.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak je kazala kako joj je drago što su prosvjednici uzeli baš njenu parolu. “Dakle, naša cheerleaderica i dalje misli da je glavna i jednostavno ona nema pojma o čemu priča i što bi uopće pričala. Ne smije govoriti protiv Vlade jer joj ustvari Andrej Plenković vodi kampanju. Ona mu ne može dvije tri suvisle riječi reći, ona može jedino nešto otpjevati. Da ode na supertalent, odmah bi joj bili stisnuti oni iksevi”, rekao je Matić.

Komentiraj