Goran Kovacic/PIXSELL

MARIJANA PETIR: ‘Beljak mora objasniti zašto je zatajio ponudu druge strane’

Marijana Petir jučer je suspendirana iz HSS-a. U Studiju 4 na HRT-u Petir se osvrnula na rat u stranci i njenu suspenziju.

O svojoj suspenziji još nije dobila službenu odluku pa stoga ne zna za što je se optužuje, osim onog što je čula putem medija. ‘Gospodin Beljak je tako pokazao nedostatak kućnog odgoja i političke kulture. Ne bojim se Beljaka i njegovog prijekog suda, bojim se samo Boga i to Beljaku najviše smeta’, kazala je Petir te dodala kako joj nije jasno kako je to opstruirala stranku jer ni u što nije bila uključena. Kako piše HRT, Petir smatra da su Beljakove optužbe besmislene jer je izborni neuspjeh isključivo njegova krivnja.

O tome kako su dobili pet mandata (četiri više nego na prošlim izborima), Petir je rekla kako bi HSS imao pet mandata i da je išao u koaliciju s HDZ-om, ali bi danas bio u vlasti. ‘Beljak mora objasniti članstvu zašto je zatajio da postoji i ponuda druge strane’, kazala je Petir. Istaknula je kako se Beljak u kampanji služio neprimjerenim rječnikom, vrijeđao žene i vjernike. Također je i neizravno je poručila kako je Zoran Milanović u pregovorima mudro odigrao i ‘nadigrao’ Beljaka.

Komentiraj