Goran Stanzl/PIXSELL

MAMIĆ UOČI RIJEKE “Siguran sam da ćemo se brzo vratiti na uobičajeno odstojanje u bodovima”

Dva dana prije velikog derbija s Rijekom na Rujevici, trener Dinama Zoran Mamić najavio je susret otkrivši kako očekuje potvrdu dobre igre koju su ‘Modri’ iskazali protiv Olympiakosa u Ligi prvaka, uz drugačiji rezultat.

Velika pogreška portugalskog vratara Eduarda protiv Grka ostavila ga je na klupi protiv Riječana. “Razgovarao sam s Eduardom, svjestan je svega i iskazao je veliki profesionalizam i rekao da će dati sve od sebe kako bi ponovno zaslužio šansu”, rekao je Mamić dodajući kako je Ježina, koji će startati u nedjelju, odlično podnosio sjedenje na klupi te ne sumnja kako će se pokazati kao kvalitetno rješenje.

Rijeka se trenutno nalazi na trećem mjestu, sa dva boda manje od vodećih Zagrepčana, a Mamić ističe kako Rijeka izgleda dobro unatoč neplaniranom gubitku bodova i ranom ispadanju iz europskih natjecanja. “Često su bili bolji što nisu realizirali pobjedama, ali radi se o čvrstoj i kompaktnoj ekipi koja nam je glavni konkurent”, dodaje trener ‘Modrih’.

Samouvjerenost i vjeru u momčad Mamić je iskazao poručivši kako je veća draž kada je bodovna razlika mala, ali i kako je siguran da će se vrlo brzo vratiti na ‘uobičajeno odstojanje’. Od prvotimaca Mamić u nedjelju neće moći računati a Pinta i Sigalija. Ipak, stanje sa Sigalijem je bolje i Mamić predviđa kako bi trebao biti spreman za utakmicu u Grčkoj.

Mamić je prokomentirao i situaciju s Arijanom Ademijem. Prvo je naglasio kako su nalazi desetorice nogometaša Dinama, koji su uzeti nakon prvih rezultata Arijana Ademija, negativni. “Jasno je da Dinamo ima čist obraz. Unutar našeg sustava se ne događa ništa što ne bi smjelo. Mi kao klub stojimo iza Arijana, pomoći ćemo kako god možemo jer smo uvjereni da svjesno nije uzeo ništa. Napravit ćemo sve da izbjegnemo kaznu ili je što je više moguće umanjimo”, poručuje Mamić dodavši kako Ademi zaslužuje podršku svih u klubu, pa tako i medija.

Komentiraj