Loša reklama za Hrvatsku: BBC prenio priču o odvođenju zviždača u Vrapče koju je otkrio Nacional

Slučaj privođenja britanskog zviždača Jonathana Taylora u psihijatrijsku bolnicu u Vrapču koji je otkrio Nacional, podignut je na međunarodnu razinu i sigurno neće u svijet odaslati lijepu sliku o Hrvatskoj.

Naime, o slučaju Jonathana Taylora u srijedu ujutro je izvijestio i BBC za koji je izjavu iz svog zagrebačkog stana dao i sam Taylor. Zanimljivo je i da se o cijelom slučaju oglasila i policija iz koje je za Jutarnji list navedeno da je Taylor prilikom intervencije policajaca “bio rastrojen”, te navode da je “ozlijedio našeg kolegu”, što Taylor opovrgava.

Policija se tako ipak oglasila o cijelom slučaju, iako su u odgovoru za Nacional rekli da Taylorovo privođenje u Vrapče ne mogu komentirati.

U njihovom kratkom odgovoru Nacionalu tada je stajalo: “Sukladno zakonskim odredbama o zaštiti osobnih podatka nismo u mogućnosti konkretno Vam odgovoriti niti možemo govoriti o postupanju policije prema konkretnim osobama”.

Audiosnimka otkriva dramatične okolnosti privođenja britanskog zviždača Jonathana Taylora na psihijatriju u Vrapče

Međunarodni skandal u Zagrebu: Policija u lisicama odvela britanskog zviždača Jonathana Taylora na psihijatriju u Vrapče

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]