Lorencin IDS-ovim lokalnim dužnosnicima predstavio rezultate: Ove godine u turizam uloženo više od pola milijarde eura

HINA/ Daniel SPONZA

Ministar turizma Darko Lorencin predstavio je u utorak navečer u Puli IDS-ovim načelnicima i gradonačelnicima te istarskom županu Valteru Flegu rezultate svog rada u ministarstvu te najavio da će u ponedjeljak objaviti koliko će se iduće godine ulagati u hrvatski turizam.

Ove je godine u hrvatski turizam uloženo više od pola milijarde eura, rekao je Lorencin koji je istaknuo da je ovogodišnja turistička sezona bila iznimno uspješna.

Prema njegovim riječima, jedan od projekata koje je Ministarstvo poduprlo je novi master plan istarskog turizma s obzirom na pozitivno iskustvo koje je Istra imala s Master planom od 2003. godine, a koji je uključivao i privatni sektor.

„Sada je u izradi novog plana taj privatni sektor još jače s javnim uključen u generiranje tog razvoja u idućih desetak godina.

  • Isto tako, i Ministarstvo i Hrvatska turistička zajednica uključeni su u programe i projekte koje razvija Istarska županija zajedno s lokalnim turističkim zajednicama, od projekta „Hrvatska 365“ te brojnih drugih manifestacija“ , rekao je  Lorencin.

Ocijenio je da je u proteklom mandatnom razdoblju Istra napravila snažan iskorak u turizmu i dodatno učvrstila svoju poziciju vodeće turističke destinacije u Hrvatskoj. Osim toga, naveo je Lorencin, Ministarstvo turizma financiralo je više projekata uređenja plaža, postavljanja više od 20 wifi punktova te je sudjelovalo u sufinanciranju gradnje bazena privatnih iznajmljivača.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić podsjetio je kako svi pokazatelji u istarskom turizmu rastu iz godine u godinu.

„Pokazali smo da smo najbolji u Hrvatskoj, ali možemo biti još bolji. Zbog toga inzistiramo na decentralizaciji koja će nam sigurno donijeti još veći turistički rast.

Na pitanje novinara hoće li IDS, ako SDP pobijedi na idućim izborima, ponovno sudjelovati u Vladi i tražiti ministarstvo turizma, Miletić je tek rekao kako će ako do tih razgovora dođe, razgovarati o programima.

Komentiraj