HINA/ Damir SENČAR

LJUBITELJI NOGOMETA RAZOČARANI Hrvatska i Portugal oborili neke neslavne rekorde

Ono što je po mnogima trebala biti prava poslastica i dosada najbolja utakmica na Europskom prvenstvu u Francuskoj, sinoć se u Lensu pretvorila u pravu dramu. Hrvatska i Portugal u 90 minuta nisu uspjele uputiti udaraca u okvir gola, a na kraju je slavio Portugal, pogotkom Quaresme u 117. minuti susreta.

Osim besposlenosti vratara obje momčadi, sinoćnja utakmica osmine finala Europskog prvenstva donijela je još neke statističke podatke kojima se u budućnosti nitko neće hvaliti.

Do prvog udarca na vrata u Lensu sinoć smo čekali 24 minute i 40 sekundi, što je najduže na ovom EURO-u. Dosada su vodeća bila utakmica Belgije i Irske. Njima je trebalo 12 minuta i 13 sekundi za prvi udarac. Hrvati i Portugalci ne samo da su rekord prestigli, već su ga poduplali.

Bila je ovo i prva utakmica Cristiana Ronalda na Europskim prvenstvima u kojoj u 90 minuta nije uspio uputiti udarac na vrata protivničkog gola. Hrvatska je sinoć uputila čak 17 udaraca prema vratima Rui Patrícija, ali niti jedan nije završio u okviru gola. Najviše je to udaraca prema golu jedne momčadi bez udarca u okvir vrata još tamo od Europskog prvenstva 1980. godine.

Ricardo Quaresma postigao je prvi pogodak u produžecima na Europskim prvenstvima nakon 2008. godine. Posljednji koji je loptu u produžecima poslao u suparnički gol bio je Andrej Aršavin protiv Nizozemske. Također, Quaresma je treći nogometaš Portugala na Europskim prvenstvima koji je zabio dva gola nakon ulaska s klupe. Uspjelo je to još Rui Costi i Helderu Postigi.

Komentiraj