LIGA PRVAKA: Dinamo protiv peterostrukog uzastopnog prvaka Albanije

FaH

Suparnik zagrebačkog Dinama u posljednjem, 4. pretkolu nogometne Lige prvaka Skenderbeu iz Korcea osvojio je posljednjih pet naslova prvaka Albanije.

Klub s jugoistoka Albanije ukupno je u svojoj 106-godišnjoj povijesti osvojio šest naslova državnog prvaka, prvoga davne 1933. godine nakon čega je uslijedilo 78 godina “suše” prije osvajanja drugog. No, nakon što je dužnost predsjednika kluba 2010. godine preuzeo Agim Zeqo, u upravu je ušlo nekoliko najbogatijih albanskih biznismena i Skenderbeu je započeo svoju dominaciju u Albaniji.

U 2. pretkolu Lige prvaka Skenderbeu je izbacio prvaka Sjeverne Irske Crusaderse, u prvoj utakmici na svom terenu slavio je sa 4-1, dok je u uzvratu izgubio sa 2-3, da bi u 3. pretkolu izbacio armenski Milsami sa dva puta po 2-0.

Protiv Crusadersa Skenderbeu je domaću utakmicu igrao na svom stadionu u Korceu, dok je protiv Milsamija bio domaćin u Elbasanu.

Te četiri utakmice u kvalifikacijama Lige prvaka bile su jedine službene utakmice Skenderbeua ove sezone jer albansko prvenstvo počinje tek 22. kolovoza.

 

Komentiraj