Leko: “Bila je muka. Naš teren je očajan, to je ogroman problem”

Autor:

23.09.2023., Split -Poljud- 9.kolo SuperSport HNL-a Hajduk - Lokomotiva Ivan Leko Photo: Ivan ivanovic/PIXSELL

Ivan ivanovic/PIXSELL

Nogometaši Hajduka u subotu su na Poljudu golom Emira Sahitija iz 76. minute slavili protiv Lokomotiva i tako prekinuli niz od dva uzastopna poraza. Trener Ivan Leko je bio zadovoljan nakon pobjede uoči derbija s Dinamom sljedeće nedjelje.

“Sretan sam i zadovoljan, kao i igrači, ali sutra će biti kamen. Navikneš živjeti da su ti dvije tone na leđima, a ako to ne možeš, nisi za raditi u Hajduku. Momci su ginuli, a pogledala nas je i sreća i drago mi je da jest jer se sreća zasluži. Mislim da smo bili bolji i da smo zaslužili pobjedu. Možemo malo uživati, a onda glavu dole i spustiti se u rudnik”, rekao je Leko.

“Bila je muka. Prvi razlog je psihološki. Kada se izgube dvije utakmice, unese se nemir. Drugi problem je, nažalost, vrijeme i naš teren je očajan. Nama lopta ne ide po terenu. Bila je bakterija pa vrućina, sada poplava. To je ogroman problem. Puno sam bodova izgubio kada je bio loš teren, a puno osvajao kada je teren bio dobar”, istaknuo je.

Leko je naglasio da Hajduku Lokomotiva ne odgovara. “Igraju jako direktno. Lani su nas izmeli, mogli su nam tada dati još pet golova. Svaka čast njihovom treneru. Svaki prijelazni rok prodaju mu dva-tri igrača, a on izmisli nove mlade talente. Igraju dobar, pošten nogomet koji ja volim gledati”, zaključio je.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.