Kandidatkinja krajnje desnice Marine Le Penu u subotu je izjavila da bi, u slučaju da pobjedi u drugom krugu predsjedničkih izbora 7. svibnja, za premijera voljela vidjeti šefa suverenističke desne stranke DLF Nicolasa Dupont-Aignana.

Čelnica Nacionalne fronte (FN), koja je u petak je dobila potporu protueuropske stranke Ustani Francuska (DLF), svoj je izbor za premijera opravdala u ime “domoljublja” i “zajedničkog projekta” koje brani Dupont-Aignan.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare, Le Pen ga je pohvalila da ima “kapacitet reći ‘ne’, što je vrlo rijetko” te da nije osoba koja se “povlači u trenutku kada je na kocki budućnost zemlje”.

“Ovo je povijesni dan jer mi na prvo mjesto stavljamo interese Francuske, ispred osobnih i stranačkih interesa”, kazao je Dupont-Aignan i pritom dodao da njegov pokret ostaje “potpuno neovisan”.

“Za Francusku, pozivam Francuze da nam se pridruže i spase zemlju. Sve ostalo su samo detalji, imamo jedan val u zemlji koji se sve više uzdiže”, dodao je.

Le Pen, koja u anketama stoji lošije od svog protivnika u drugom krugu Emmanuela Macrona, pokušava proširiti svoju izbornu bazu.

Komentiraj