Kustić potvrdio: Gračan više nije izbornik U21 reprezentacije

Prema informacijama koje posjeduju 24 sata Nenad Gračan više nije izbornik U21 reprezentacije Hrvatske.

>> U21: Hrvatska porazom od Škotske otvorila kvalifikacije za EURO

Nakon 1-2 poraza od Škotske na otvaranju kvalifikacija za EURO, Gračan je bez ikakvih znakova o odlasku odradio konferenciju za medije, o čemu je ažurno izvjestio i Hrvatski nogometni savez.

Ipak, prema saznanjima 24 sata, po dolasku u hotel nakon utakmice sastali su se izvršni direktor Saveza Marijan Kustić i Nenad Gračan, te po okončanju istog potvrdili da je 57-godišnji trener “bivši”.

Gračan je klupu U21 selekcije hrvatske reprezentacije preuzeo u listopadu 2013. godine, naslijedivši na istoj Niku Kovača, a u lipnju ove godine je, na valu plasmana na U21 Europsko prvenstvo u San Marinu i Italiji, potpisao novi ugovor sa Savezom.

Njegova selekcija i način korištenja reprezentativaca nerijetko je bila predmet mnogih rasprava među pratiteljima mlađih uzrasta, a sama pozicija izbornika U21 selekcija (prema nekim medijskim izvorima) bila je i povod još jednom obračunu unutar HNS-a.

>> HNS: U savezu ne vlada jednoumlje već demokracija

Iako je nakon debakla na Europskom prvenstvu preživio prijedlog predsjednika Saveza Davora Šukera za smjenom i postavljanjem Gorana Tomića, Gračan se tako poslije skoro šest godina ipak oprašta od funkcije izbornika “Malih Vatrenih”.

Komentiraj