KRSTIČEVIĆ: “Kupnja borbenog aviona nije obična trgovina”

Na današnjoj sjednici saborskog Odbora za obranu kao prva točka dnevnog reda našlo se davanje mišljenja na projekt opremanja oružanih snaga RH višenamjenskim borbenim avionom. O tom je na sjednici govorio ministar obrane Damir Krstičević.

Istaknuo je da paralelno s traženjem najbolje opcije za nabavu višenamjenskog borbenog aviona treba voditi računa i o obuci pilota. “Mlade pilote trebamo slati vani na obuku, jer mladi piloti danas malo lete i to je veliki problem”, rekao je Krstičević, kako prenosi N1.

Dodao je kako je pitanje obrane i nabava višenamjenskog borbenog aviona iznadstranačko i vrlo važno pitanje, stoga traže da se u proces uključi i Hrvatski sabor.

“Proces nabave višenamjenskog borbenog aviona vrlo je složen projekt i samo uz zajedništvo i potporu svih institucija naše domovine možemo realizirati ovaj projekt. U obzir dolaze samo ozbiljne ponude. Kupnja mora biti dugoročno strateška odluka. Tu nije riječ o običnoj trgovini i zato trebaju biti na djelu samo ozbiljni dogovori i ugovori. Dakle, to je jedan cijeli ekosistem”, rekao je Krstičević.

Komentiraj