KREŠO BELJAK: ‘Dat ćemo im 100 dana prilagodbe i nakon toga ćemo biti prava opozicijska stranka’

FaH

HSS je u nedjelju bio na tradicionalnom, 11. hodočašću svojih članova u Mariju Bistricu. Prije početka hodočašća predsjednik stranke, Krešo Beljak, održao je konferenciju na kojoj je objavio kako je ukinuta suspenzija 70 članova HSS-a te kako je pod suspenzijom u ovom trenutku između 30 i 40 članova stranke. Kako piše Dnevnik.hr, pojasnio je kako je razlog za ukidanje suspenzije uglavnom činjenica da su se ti članovi samoinicijativno javili stranci te obrazložili rezultate izbora u svojim mjestima. Pod suspenzijom je i dalje Marijana Petir koja je također sudjelovala u hodočašću.

‘HSS je stranka koja će i dalje djelovati jedinstveno i sve one poruke koje ste u zadnje vrijeme mogli čuti kroz medije jednostavno ne stoje. Mi smo ozbiljna politička stranka”, kazao je Beljak te dodao da je na hodočašću gotovo cijelo Predsjedništvo stranke, “što je poruka javnosti da je HSS jedinstven i da će takav ostati’, kazao je Beljak.

Na poziv Andreja Plenkovića da se HSS vrati “svojoj političkoj obitelji” HDZ-u, Beljak se izjasnio: ‘Išli smo na izbore kao dio Narodne koalicije i sukladno tome ćemo se ponašati. Čestitam HDZ-u i Mostu i želim im da što prije sastave Vlade, a mi ćemo im dati 100 dana prilagodbe i nakon toga ćemo biti prava opozicijska stranka. Što će se događati, a što ne ovisit će isključivo o njima. Ostalo bi bilo izvrtanje volje igrača. Ovime padaju u vodu sve priče da je HSS stranka foteljaša koja se grebe za pozicije. To prepuštamo drugim strankama, mi gledamo na interese Hrvatske. Jedina smo stranka koja se u zadnjih 25 godina vratila. To je činjenica. Ostale koje su pale su nestale. Dobili smo priliku za povratak, i zahvaljujemo partnerima iz Narodne koalicije koji su nam tu priliku pružili i sad ćemo ju nastojati iskoristiti.’

Kako prenosi N1, Beljak je komentirao i neke članove stranke koji su se javno hvalili da su na izborima dali glas HDZ-u.

‘Ponosni su da što su glasali za Kujundžića. To je u redu, ali njima nije mjesto u HSS-u. Nitko nije u HSS-u na silu. Ne možete biti dio HSS-a i sudjelovati u postizbornim događanjima a da ste glasali protiv stranke’, kazao je Beljak.

Komentiraj