Korisnicima Amex kartica i dalje omogućeni obročna otplata, krediti i pogodnosti

Korisnicima American Express kartica u Hrvatskoj i dalje će biti omogućeno da svoje obaveze, bez obzira kada je potrošnja nastala, podmiruju prema ugovorenoj dinamici, bilo da je riječ o obročnoj otplati bez kamata i naknada, kreditima ili drugim pogodnostima, poručuju iz PBZ Carda na upit o odluci American Express o napuštanju licenčnog modela poslovanja u EU pa tako i Hrvatskoj.

PBZ Card je, naime, u utorak priopćio da je slijedom promjena koje donosi europski regulatorni platno-prometni okvir i koje u značajnoj mjeri utječu na održivost licenčnog poslovnog modela izdavanja i prihvata American Express kartica, kompanija American Express donijela je poslovnu odluku o napuštanju takvog modela poslovanja u EU.

Zbog toga je ta američka kartičarska tvrtka otkazala takve modele suradnje te više neće dodjeljivati licenčna prava za izdavanje i prihvat kartica trećim osobama. Takva poslovna odluka odnosi se na sve licenčne partnere American Expressa u EU, uključujući i PBZ Card, društvo u potpunom vlasništvu Privredne banke Zagreb.

Iz PBZ Carda su naveli i da su u tijeku aktivnosti kako bi korisnicima American Express kartica i poslovnim partnerima omogućili i daljnje nesmetano korištenje svih usluga i uz njih vezanih pogodnosti i nakon 31. prosinca 2019. godine.

PBZ Card ima otprilike 2,4 milijuna izdanih kartica te oko 50.000 prodajnih mjesta diljem zemlje, a iz tvrtke kažu da će i ubuduće biti snažno fokusiran na kartično poslovanje.

“Svi korisnici American Express kartica i poslovni partneri mogu nastaviti, kao i do sada, u punom opsegu, koristiti svoje kartice i njezine funkcionalnosti. Naglašavamo da smo u kontaktu sa svojim korisnicima i poslovnim partnerima te ćemo ih pravodobno obavijestiti o rezultatima spomenutih aktivnosti”, kažu iz PBZ Carda.

Kako navode u odgovoru na upit Hine, korisnicima će biti omogućeno da i nadalje sve svoje obaveze, bez obzira kada je potrošnja nastala, bilo da je riječ o obročnoj otplati bez kamata i naknada, kreditima i drugim pogodnostima, nesmetano i kontinuirano podmiruju prema ugovorenoj dinamici.

“Svi korisnici i poslovni partneri mogu koristiti svoje kartice i njezine funkcionalnosti, uključujući obročnu otplatu i druge pogodnosti, kako na prodajnim mjestima diljem Hrvatske tako i u inozemstvu”, kaže se u odgovoru Hini.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]