Korana Gjalski Filipović nastavlja s književnim projektom ‘Moja knjiga pustolovina’

facebook.com

Nova knjiga Korane Gjalski Filipović je promovirana u Školskom muzeju u Zagrebu.

Knjiga ‘Moja zagrebačka knjiga pustolovina’ je prepoznata kao originalna i poticajna ne samo za djecu od 4. do 8. razreda osnovne škole, nego i za roditelje i nastavnike, jer poziva na interakciju s prostorom, razmišljanje i razvijanje književnih vještina.

Uz obilje vedrog fotografskog materijala (najvećim dijelom autoričinih fotografija) i slikovno obrađene karte grada Zagreba (autora Dragutina Dade Kovačevića) u kratkim, informativnim i duhovito pisanim tekstovima, mlada autorica poziva na šetnju Zagrebom i njegovom najbližom okolicom u pet koraka/poglavlja: Upoznaj simbole grada; Otkrij zagrebačke parkove; Pronađi muzejska blaga; Protegni noge; Kreni tragom legendi.

“Sva se ta ponuđena odredišta ne moraju otkriti odmah, već ako treba u više mjeseci, pa i više godina (za one koji dolaze u Zagreb na izlete), tako dugo dok vlasnik knjižice, roditelj ili nastavnik ne ispuni, ili točnije ne dopuni knjižicu svojim bilješkama, opaskama, sjećanjima, impresijama, crtežima i fotografijama. Zagreb nije, dakle, samo grad zadanih informacija koje treba naučiti, već grad kojeg treba otkriti i osvojiti. Ovo je druga knjiga Korane Gjalski Filipović iz biblioteke Moja knjiga pustolovina (My adventure Book) nakladnika Kuća hrvatskog dizajna. Prva se odnosi na otoke Cres i Lošinj te je na sličan način ponuđena čitateljima i posjetiocima da krenu na obilazak otoka i dožive ga kao svoju pustolovinu”, piše u komentaru Branke Hlevnjak. 

U nastajanju je Moja knjiga pustolovina za Nacionalne parkove Hrvatske. Iza sebe Korana Gjalski Filipović ima već dječji SF roman ‘Priđi bliže’ (Kašmir-promet, Zagreb, 2003.) i ‘Monografija dvadesetogodišnje trudnice’ (Design Art, Zagreb, 2006.-2009.).

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]