Nogomet
Decoration icon

Slovenija

Kek: “Ovaj slovenski igrani film je dobro režiran i fantastično odglumljen, za Oscara”

Autor:

14.10.2023., Ljubljana, Slovenija - Kvalifikaciej za EURO 2024, skupina H: Slovenija - Finska. Izbornik SLovenije Matjaz Kek. Photo: Borut Živulović/PIXSELL/F.A. BOBO

Borut Živulović/PIXSELL/F.A. BOBO

Reprezentacija Slovenije u ponedjeljak je izborila Europsko prvenstvo. Slavili su u Ljubljani protiv Kazahstana s 2:1. Sloveniji je bio dovoljan i bod, no odabranici Matjaža Keka su na koncu osvojili sva tri.

Benjamin Šeško je doveo Sloveniju u vodstvo iz kaznenog udarca u 41. minuti, no već u 48. je izjednačio Ramazan Orazov. U završnici utakmice Benjamin Verbič je donio pobjedu Sloveniji.

“Stvarno sam sretan, sretan i ponosan. Nije bilo lako”, rekao je slovenski izbornik Matjaž Kek nakon susreta. “Ovo je još jedna prekretnica u slovenskom nogometu, nadam se da ćemo to moći ispoštovati, tu energiju koju su nam Stožice dale. Kao što je Bežigrad dao svojoj generaciji, Ljudski vrt svojoj generaciji. Danas kad je bilo najteže. Nekako sam ostao miran, činilo mi se da ne možemo izgubiti. Ali bilo je teško od samog početka. Od ždrijeba kvalifikacija smo bili fokusirani, jasno smo rekli što želimo”, dodao je.

Sloveniji će ovo biti prvo Europsko prvenstvo nakon 2000. godine i nastupa u Belgiji i Nizozemskoj, a nastupali su i na Svjetskim prvenstvima 2002. i 2010. godine. Zanimljivo, na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici Kek je također bio izbornik. “Bio je to slovenski domaći film. Sa slovenskim glumcima i redateljima, kojih je bilo dosta. Zahvalio sam se dečkima. Imam stručni stožer kakav bi poželio svaki trener, izbornik na svijetu. I nogometni savez je dao sve, iako se pljuje po njemu. Takav je naš život. Ovaj slovenski igrani film je dobro režiran i fantastično odglumljen za Oscara. Kad vidim toliko mladih ljudi, toliko djece… kad vidim dječake koji su od mladića izrasli u ljude u pet godina i napravili su rezultat… čak sam i ja u jednom trenutku sumnjao. Ali oni su u kvalifikacijama, gdje smo često ‘visili’, pokazali snagu i dobili sve važne utakmice. To je pravi karakter”, zaključio je Kek.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.