Zeljko Lukunic/PIXSELL

Karamarko: ‘Bilo bi najbolje da ja, Božo Petrov i Tihomir Orešković izađemo iz Vlade’

Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko danas je poslijepodne pri dolasku u središnjicu HDZ-a dao izjavu u kojoj je, između ostalog, kazao kako bi bilo najbolje da iz Vlade odu i on i Božo Petrov i Tihomir Orešković, piše portal Index.

“HDZ će sve napraviti da što prije izađemo iz problema, nema personalnih diktata. Najbolje bi bilo da i premijer, i potpredsjednik i ja izađemo iz vlade”, komentirao je Karamarko.

“Stranka koja ima najviše mandata treba dati novog mandatara. Ja sam spreman prepustiti to bilo kome. Interesi države su važniji od interesa pojedinca. Teško je u ovom momentu, sve opcije mogu biti otovorene ako se dogovorimo. Ali temelj svih dogovora je ako se počne drugačije raditi. Mora se respektirati HDZ, ne smijemo biti noseća struktura nekome da izvršava svoje obaveze.

Uvijek je moguć dogovor, dobro je da je izazvan ovakav šok, da kažemo – ljudi stanimo, počnimo raditi”, kazao je Karamarko, piše Index.

Opoziv premijera Tihomira Oreškovića

Karamarko je kazao kako su sve opcije moguće, ali da je jako teško vjerojatno da će odustati od opoziva premijera.

“Opoziv smo zahtjevali da izazovemo šok, i kažemo – Dosta je ovakvog rada i odnosa. Jučer sam htio sve usijane glave pozvati da se ohlade. Trendovi su dobri i sve nam ide u prilog, osim odnosa”, rekao je.

Kako piše Index, komentirao je i kritike eurozastupnika HDZ-a te izjavio da svi imaju pravo na svoje mišljenje. “Postoje odluke stranačkih tijela koje se moraju poštivati. Najviše znamo mi koji smo u zemlji svaki dan i znamo što se događa”, kazao je.

Komentiraj