HINA/ ik

Kanaderi gase požar kod Metkovića

Dva kanadera iz vojarne u Zemuniku upućena su popodne na gašenje novog požara na lokaciji Bijeli Vir-Glušci kod Metkovića u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Požarište kod Kistanja još je aktivno. Zračne snage i dalje čine sve kako bi zaustavile napredovanje požara i stavili ga pod nadzor gasitelja, stoji u priopćenju Ministarstva obrane.

Tijekom dana zračne snage bile su angažirane i na požarištu Dinara (Vještić Gora-Katića Tori) u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Taj su požar gasila tri Airtractora.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, od 1. lipnja, zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 143 požara (52 u Šibensko-kninskoj, 47 u Splitsko-dalmatinskoj, 33 u Zadarskoj, devet u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj i Istarskoj županiji), izvijestili su iz MORH-a.

Zračne snage su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 1120 sati naleta, pri čemu je izbačeno više od 36.200 tona vode te je prevezeno 211 vatrogasca i vojnika i 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Komentiraj