HINA/ Dario GRZELJ

JOSIPOVIĆ ‘To je pobjeda tvrde desnice i onih koji revidiraju povijest i neće na tome stati’

Bivši predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović u ponedjeljak je gostovao u emisiji Pressing na N1 televiziji gdje je komentirao preimenovanje Trg maršala Tita.

”Ta lavina i jedno radikalno desno zastranjenje društva počelo nakon promjene na Pantovčaku. Rekao bih da je nakon toga ljevica pokazala sve slabosti koje i danas vidimo. Vi spominjete ovaj događaj koji je za mane žalostan jer je očito da je sposoban političar Bandić bio prinuđen učiniti što nitko nije htio već 27 godina napraviti – pristati na promjenu imena Trga maršala Tita. Ja imam prijedlog da se to zove Trg hrvatske sramote. To je dio revizije naše povijesti. Bandić će se oprati od nekih optužbi, ali od ove odluke se neće moći oprati i predlažem mu da još jednom razmisli. Postoji samo jedan čovjek koji može djelovati da se to ne dogodi, a on se zove Milorad Pupovac jer o njemu ovisi većina u HDZ-ovoj Vladi. Kao je dosljedan antifašist sad dolazi u priliku da pokaže da nije sitni politički trgovac”, rekao je Josipović.

Ističe kako je upravo Pupovac lider kluba manjina te kako često govori o antifašizmu, a smatra kako je upravo ovo pitanje prilika da Plenkoviću uvjetuje sudjelovanje u Vladi.

Josipović tvrdi kako je ovo pobjeda tvrde desnice koja neće na ovome stati.

”To je pobjeda tvrde desnice i onih koji revidiraju povijest i neće na tome stati. Pokušat će oni što više izmusti. Ja bih se konzultirao sa svim klubovima. Bandić je očito došao pred zid. Koliko znam on nije bio sklon fašizmu i reviziji povijesti”, zaključio je.

Komentiraj