Twitter/Met Police

Britanska je policija u ponedjeljak objavila identitete dvojice napadača koji su izveli teroristički napad u Londonu u subotu.

27-godišnji Khuram Butt imao je ženu i djecu, a godinama je živio u istočnom Londonu. Scotland Yard objavio je da je otprije bio poznat policiji, ali nije bilo nikakvih informacija da bi mogao počiniti napad. Drugi napadač je 30-godišnji Rachid Redouane koji je živio u Dublinu. Policija još uvijek nije objavila identitet trećeg napadača.

Policija je objavila da je Butt bio britanski državljanin rođen u Pakistanu, dok je Redouane bio marokansko-libijskog porijekla. Britanski mediji već odavno su znali identitete terorista, ali poštivali su odluku policije da ne objavljuju imena prije nego što dođe vrijeme za to.

Napadače je ubila policija, nakon što su ubili sedam i ranili 48 osoba.Trojac je iznajmio kombi i velikom se brozinom zabio u pješake na Londonskom mostu, a onda su izašli iz kombija i po ulici napadali ljude noževima. 36 osoba još se uvijek nalazi u bolnici, a 18 ih je u kritičnom stanju.

Komentiraj