IZ MOSTA: Pozdravljamo prijedlog Milanovića, vjerujemo da je to put u smjeru formiranja reformske vlade

Patrik Macek/PIXSELL
Iz Mosta su u srijedu navečer reagirali na pismo koje im je poslijepodne uputio predsjednik SDP-a Zoran Milanović, i priopćili kako im je drago da je Milanović ipak odlučio nastaviti javnu komunikaciju te kako vjeruju da je to pravi put do onoga za što se Most zalaže, a to je reformska vlada.

Predsjednik SDP-a Milanović u srijedu popodne je uputio otvoreno pismo Mostu, u kojem  ih poziva na nastavak razgovora te ističe kako je spreman razgovarati o lideru Mosta Boži Petrovu kao budućem mandataru.

“Drago nam je da je Zoran Milanović ipak odlučio nastaviti javnu komunikaciju te vjerujemo kako je to pravi put do onoga za što se zalažemo, a to je reformska vlada. U ovome trenutku, Most nezavisnih lista očekuje da se koalicija Hrvatska raste službeno očituje o našim već iznesenim zahtjevima za reformskom vladom te suradnjom s Domoljubnom koalicijom”, priopćeno je večeras iz Mosta nezavisnih lista.

Iz Mosta su naveli kako vjeruju da će se SDP i koalicija Hrvatska raste uključiti u nastavak pregovora oko sastavljanja reformske vlade.

“Vjerujemo da će SDP i koalicija Hrvatska raste to i učiniti te se uključiti u nastavak pregovora oko sastavljanja reformske vlade. To je prije svega u interesu Hrvatske i njenih građana koji od nas očekuju da pokrenemo reforme”, ističu iz Mosta.

“Ovime je ideja o tripartitnoj reformskoj vladi u kojoj bi sudjelovali članovi sve tri stranke na čelu sa nestranačkim mandatarom, sasvim blizu realizacije čime se dokazuje da je to od početka bila realna i dobrodošla opcija”, dodaje se u priopćenju.

“Nažalost, zadnjih su dana pojedinci iz koalicije Hrvatska raste pretjerali i neprimjerenom komunikacijom uvrijedili članove Mosta, te se nadamo da se tako nešto neće ponoviti. Takav ton za nas nije primjeren, a pogotovo zato što je s naše strane komunikacija čitavo vrijeme bila pristojna i smirena”, zaključuje se u priopćenju Mosta nezavisnih lista.

Komentiraj