Ivanišević: “Osjećamo odgovornost ali sve je bilo po pravilima Stožera”

Proslavljeni hrvatski tenisač i trener Novaka Đokovića Goran Ivanišević komentirao je situaciju oko koronavirusa u Zadru i naglasio kako su oni postupali prema svim preporukama i da se bez obzira na sve dogodio prodor virusa.

U kontaktu je sa Đokovićem i ostalim tenisačima koji se osjećaju dobro i zaželio im brzi oporavak.

“Čuli smo se. Nije im lako. Ali, po mom mišljenju, nosi se jako dobro sa svim. S obzirom na okolnosti… Izdržat će on to, ali nije mu lako”, rekao je Ivanišević za RTL televiziju.

Đoković se nije testirao u Hrvatskoj jer je Stožer rekao da mogu testiranje obaviti kod nas ili iz zemlje iz koje dolaze

“Na dan kad se to dogodilo, po preporuci Stožera i svih epidemiologa, koji su nam rekli da se svaki tenisač može testirati u matičnoj zemlji, tako je i on odlučio u Beogradu se testirati”, naglasio je.

Prije turnira nije bilo potrebe za testiranjem

“Zato što nije bilo potrebe. Slušao sam ministra Beroša, koji je rekao da nije bilo potrebe. Nitko nije imao simptome. Po tome bi trebalo svakog turista testirati. Nije bilo potrebe.”

Osjećamo se odgovornim  ali žao mi je što smo dežurni krivci za sve

“Ovo je bila jedna velika i super stvar, humanitarna… Žao mi je svih zaraženih i želim im brz oporavak. Na neke se stvari ne može utjecati, pa tako i na ovu. Smeta mi što smo postali dežurni krivci za sve i ljudi skupljaju političke poene na nama. A u Zadru je najmanje zaraženih. I sve se svalilo na naša leđa. To nije u redu.”

Ivanišević obavio dva testiranja, čeka treći

“Napravio sam dva testa i sljedeći će biti u subotu. Oba su zasad negativna. Ne gine mi 14 dana samoizolacije. Osjećam se dobro, svi zaraženi se osjećaju dobro. Ali, što je tu je. Pridržavali smo se svih mjera, od prodaje ulaznica, razmaka… Ne možemo osobno razmicati ljude. Dogodilo se što se dogodilo i sad je lako biti pametan što se trebalo, što nije. Zaraženima želim što brži oporavak.”

Komentiraj