Ivan Močinić potpisao za Istru 1961

Ivan Močinić je novi igrač Istre 1961 s kojom je potpisao ugovor na godinu dana. Na Aldo Drosinu dolazi kao slobodan igrač nakon što je mu je istekao ugovor s Rapidom iz Beča.

U austrijskom klubu je proveo posljednje tri godine nakon što je u srpnju 2016. godine za odštetu od dva milijuna eura došao iz Rijeke. Međutim u tom periodu je zbog velikih problema s ozljedama odigrao samo 24 nastupa za prvu momčad, a u posljednje vrijeme je igrao za rezervnu ekipu Rapida.

Močinić je prethodno u Rijeci proveo 15 godina nastupajući za sve selekcije kluba, a za prvu momčad je ukupno upisao 142 službena nastupa te je u sezoni 2013./14. bio osvajač kupa.

Kao član momčadi s Rujevice bio je na popisu Vatrenih za Svjetsko prvenstvo 2012. godine u Brazilu. Za nacionalnu selekciju je upisao jedan nastup, u studenom 2015. godine u prijateljskom susretu s Rusijom.

U dosadašnjem tijeku prijelaznog roka kluba s Aldo Drosine produžena je posudba Adriana Fuentesa i Einara Galilee iz Alavesa, a novi igrači Zeleno-žutih su postali Šime Gržan, Josip Tomašević, Mario Munivrana, Mario Ćuže, Rafa Paez i Sergi Gonzalez dok su klub napustili Dani Iglesias (Alaves), Daniel Ndi, Kevin Rimane (PSG), Ramon Mierez (Alaves), Maicon Da Silva (Livorno), Tomislav Čuljak, Ioritz Landeta, Madger Gomes, Julio Rodriguez, Bruno Savio, Kim Young Gyu…

Komentiraj