EPA/YAHYA ARHAB

ISLAMSKA DRŽAVA PREUZELA ODGOVORNOST Čak tri napada bombaša samoubojica u Jemenu, najmanje 22 mrtvih

Tri napada bombaša samoubojica počinjena su u gradu Adenu na jugu Jemena u petak  pri čemu su ubijene najmanje 22 osobe, potvrdili su svjedoci, a odgovornost je preuzela teroristička skupina Islamska država (IS).

U jednom od tri napada eksplodiralo je vozilo kad je stiglo do kontrolne točke  u Adenu te su ubijeni vojnici i civili, rekli su svjedoci i sigurnosni izvori, izvijestio je Reuters.

Druge dvije eksplozije pogodile su kontrolne točke na cesti za bazu međunarodne koalicije pod vodstvom Saudijske Arabije koja se bori u Jemenu.

Novinska agencija povezana s IS-om objavila je da je ta skupina počinila sva tri napada.

Ti smrtonosni napadi u Adenu počinjeni su uoči prve godišnjice od uključenja međunarodne koalicije u rat u Jemenu.

Već godinu dana džihadističke skupine IS i Al Kaida   Arapskog poluotoka koriste se oružanim sukobom u Jemenu kako bi ojačale svoje položaje na jugu te najsiromašnije zemlje Arapskog poluotoka te redovito napadaju vojsku, policiju i lokalne dužnosnike, piše agencija AFP.

Zaraćene strane u Jemenu dogovorile su se o prekidu neprijateljstava koji će početi u ponoć na 10. travnja, a mirovni pregovori u Kuvajtu počinju tjedan poslije pod okriljem Ujedinjenih naroda.

Komentiraj