ISIL PRIJETI: “Bruxelles je tek početak, naši vojnici su posvuda”

FaH

Islamska država objavila je novi propagandni video koji prikazuje likvidaciju navodnog špijuna i u kojem džihadisti slave prošlotjedni teroristički napad u Bruxellesu.

Snimka prikazuje belgijskog terorista Abu Hanifa al-Baljiki, poznatog kao Hicham Chaib, kako puca u potiljak muškarca nakon što hvali i slavi krvave napade u Bruxellesu.

Džihadisti na snimci, koja je prestrašna za prikazati, najavljuju nove napade “u domovima, ulicama, školama, bolnicama i javnim građevinama”. “Bruxelles je samo zrno od onoga što slijedi, ubit ćemo vaše ljude”, govore teroristi.

Na kraju snimke puca u glavu navodnog špijuna koji nosi narančasto odijelo. Nakon što ispali dva metka na snimci se vidi zatvorenik kako u lokvi krvi leži na podu.

Islamska država je i jučer objavila prijeteći video u kojem najavljuje novi “11. rujna”. U videu dva frankofona džihadista tvrde da su belgijski državljani te upozoravaju da tu zemlju čekaju novi napadi. Borci navedeni kao Abu Abdullah al-Belgiki i Abu Mujahid al-Belgiki tvrde da su napadi bili “samo početak noćne more”.

“To je tek početak vaše noćne more. Danas ćemo proglasiti novi 9/11”, rekao je jedan od militanata.

“Alah će ih smjestiti (bombaše samoubojice) na najviše mjesto u raju. Želim da znate, vi nevjernici, da su naši vojnici posvuda. Dok god nastavljate bacati bombe, mi ćemo klati na vašim ulicama. Oko za oko, zub za zub. Nemate lijeka za Islamsku državu. Svakim danom se sve više širimo”, prijete džihadisti.

Komentiraj