HT PRVA LIGA: Slaven Belupo – Gorica, početne postave

U posljednjem susretu 20. kola HT Prve lige Slaven Belupo od 18 sati na stadionu Ivan Kušek Apaš u Koprivnici dočekuje Goricu. Obje momčadi su u aktualnoj sezoni u međusobnim dvobojima upisale po gostujuću pobjedu. Prvo je Gorica slavila u Koprivnici rezultatom 1:2, a potom je Slaven Belupo u Velikoj Gorici pobijedio rezultatom 0:1.

Domaćini u današnjem ogledu ne mogu računati na ozlijeđenog Godu dok gosti iz istog razloga nemaju Kahlinu i Delfija, a Moro je kartoniran.

Trener Farmaceuta Tomislav Stipić je u najavi utakmice izjavio: “Nogometni klub Gorica danas je moderna i inovativna organizacija. Shvatili su da biti ‘cool’ znači biti uspješan, da se u nogometu ne živi od tradicije. Uklonili su sve konzervativne prepreke i predrasude, dali dom različitim kulturama i nacijama i tako si stvorili zavidan identitet u vrhu hrvatskog nogometa. Promijenili su trenera, jer smo svi mi prolazni putnici, ali su zadržali strukturu na i izvan terena. Čestitam im na do sada ostvarenom uspjehu. Mi se borimo za ostanak, a Gorica za Europu i to će se vidjeti na terenu jer je nogomet pravedan. Svi smo vidjeli u Osijeku da smo po igri bili tako blizu, a po rezultatu tako daleko. Biti simpatičan u nogometu znači biti neuspješan. To je timski sport i mi smo jaki koliko nam je jaka najslabija karika u momčadi. Moramo biti otporniji na pritisak kada se utakmica lomi te energijom i stavom moramo živjeti za pobjedu. Naše misli idu u tom smjeru, to su karakteristike i vrline koje nam mogu pomoći da dođemo do našeg cilja protiv Gorice”.

Njegov kolega Siniša Oreščanin je dodao: “Dobre dijelove iz utakmice protiv Varaždina smo naglasili, jednako kao i pogreške, vjerujem da možemo u Koprivnici biti bolji i razigraniji. Stvari polako sjedaju na svoje mjesto, momčad prihvaća naše zahtjeve, vjerujemo u proces rada i već je vrijeme da se to u punom smislu pokaže i na terenu.”

Glavni sudac utakmice je Duje Strukan iz Splita kojem će pomagati sugrađanin Hrvoje Radić, Alen Jakšić (Solin) i Marko Cestarić (Sisak) dok će u VAR sobi biti Ivan Bebek i Robi Kezele iz Rijeke. Delegat susreta je Mladen Jurišić (Osijek), a suce će kontrolirati Tomislav Šetka (Đakovo).

Treneri su od prve minute na travnjak odlučili poslati sljedeće igrače:


Ljestvica:

Komentiraj