HT PRVA LIGA: Dinamo – Rijeka, početne postave

U zaostaloj utakmici 6. kola HT Prve lige Dinamo od 18:05 na Maksimiru dočekuje Rijeku. Prvi međusobni ovosezonski susret ove dvije momčad odigran je na Rujevici koncem prošle godine, a završio je rezultatom 2:2.

Plavi za današnji dvoboj zbog predostrožnosti ne računaju na Majera i Gvardiola, a dok su u redovima gostiju ozlijeđeni Nwokolor, Velkovski i Ristovski.

Sportski direktor i trener Dinama Zoran Mamić je uoči derbija izjavio: ” Pratili smo ih na pripremama, ali između Rijeke i nas nema velikih tajni, poznajemo jedni druge, teško je nešto sakriti. Oni su tijekom zimske stanke pretrpjeli minimalne promjene. Čvrsta su, agresivna i kompaktna momčad koja se i u Europi i u utakmicama protiv nas pokazala vrlo dobrom. Kvalitetni su i jasno je da  mi moramo biti na visokoj razini da bismo upisali željeni rezultat. Prvenstvo je jako dobro, puno je momčadi koje su na dobroj razini, Rijeka je jedna od tih. Očekujem tešku utakmicu, ali i isto tako očekujem i tri boda uza sav respekt prema suparniku.”

Njegov kolega Simon Rožman je pak rekao: “Izazov! Svi smo, pa i naši suparnici, sigurno malo u neizvjesnosti, jer sigurno još nije sve posloženo top. Mi smo u pripremama, u ovih 14 dana napravili što smo željeli. Moram pohvaliti igrače jer su bili na sto posto i jer pokazuju veliku želju.  Moramo pripaziti da ne izgore! Suparnik je odličan, moram biti koncentrirani u prvih 15 minuta, jer ako protiv ovako kvalitetnog suparnika kreneš u utakmicu s 0:1 onda si u problemima. Imamo stav, znamo kako trebamo izgledati na terenu. Vjerujem da će sve biti u redu, jedva čekamo utakmicu.”

Glavni sudac utakmice je Duje Strukan iz Splita kojem će pomagati Hrvoje Radić (Split), Alen Jakšić (Split) i Jakov Titlić (Potravlje). Za VAR su zaduženi Goran Gabrilo (Split) i Goran Perica (Šibenik), delegat susreta je Dražen Posavec (Maruševac), a kontrolor suđenja Danijel Trampus (Osijek).

Treneri su od prve minute na travnjak odlučili poslati sljedeće igrače:


Ljestvica:

Komentiraj