Hrvatska inačica predstave za djecu i obitelji “Čuvaj se vuka ili Crvenkapica“/“Attenti al lupo ovvero Cappuccetto Rosso“, koju je, kao posebni projekt HNK Ivana pl. Zajca, režirao Giorgio Amodeo u subotu je premijerno prikazana u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

Nastupili su glumac Hrvatske drame Denis Brižić i studentica diplomskog studija glume pri Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci Nika Ivančić.

Skladatelj je Aleksandar Valenčić, scenografkinja Aleksandra Ana Buković, kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović, a oblikovatelj svjetla Ivan Bauk. Autorica ilustracije za plakat predstave je učenica Gimnazije „Gian Rinaldo Carli” iz Kopra Lia Grazia Gobbo.

Predstava “Čuvaj se vuka ili Crvenkapica” ne događa se, kako je uobičajeno, u šumi, nego u obiteljskom domu. Poslom zaokupljeni otac i njegova zaigrana djevojčica zajedno grade priču o Crvenkapici te kroz igru uče kako biti zajedno.

Projekt uključuje dvije predstave, jednu na hrvatskom, a drugu na talijanskom jeziku, pa u njemu sudjeluju i dva ansambla HNK Ivana pl. Zajca –  Hrvatska i Talijanska drama, s istim redateljem, Giorgiom Amodeom, koji je i autor adaptacije i dramaturg.

U istoimenoj talijanskoj predstavi, koja će premijerno biti prikazana 24. siječnja nastupit će glumci Talijanske drame Anton Plešić i Ivna Bruck.

Komentiraj