Hrvatska džudašica Matić brončana u Bakuu

Autor:

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Hrvatska džudašica Barbara Matić (Pujanke Split) osvojila je broncu na IJF Grand Slamu u Bakuu u kategoriji do 70 kilograma, dok je u istoj katgoriji Lara Cvjetko (Solin) bila peta.

Matić i Cvjetko sjajno su otvorile preliminarni dio natjecanja i definitivno opravdale svoj status prve dvije nositeljice, a iako su obje upisale poraz u svojim polufinalnim borbama, pokazale su zašto su među top pet rangiranih natjecateljica u svijetu.

Za svoju dvanaestu medalju s Grand Slama, Matić je imala meč za broncu s Njemicom Miriam Butkereit, koju je dobil wazarijem.  Ovo je peta brončana medalja sveukupno za Matić na natjecanjima iz Grand Slam serije.

“Zadovoljna sam s danom i borbama. Žao mi je te polufinalne borbe, trajala je stvarno dugo i eto ovaj put je bila ona bolja. Ja sam stvarno bila pred kraj snage i nisam mogla puno duže, ona je bila očito spremnija, ali imala sam prilika za baciti gdje se mogla prije završiti borba, što je tu je. Moramo dobro pogledati-snimiti da se ovakvo nešto ne ponovi na sljedećem natjecanju, jer vidim da se stalno srećemo i ždrijeb nas tako stavlja. Treba dobro pripaziti na Tsunodu-Roustant, ostale borbe sam zadovoljna kako sam odradila, novi bodovi su tu i treba se spremiti za dalje”, zaključila je dvostruka svjetska prvakinja Matić.

U prvoj borbi za brončanu medalju Cvjetko se susrela s osvajačicom svjetske titule iz 2019. godine, Francuskinjom Marie-Eve Gahie. Francuskinja je otvorila borbu agresivno te iznenadila Cvjetko u prvih deset sekundi te borbu povela wazarijem. Nakon minute borbe, Cvjetko sjajno baca Gahie za izjednačenje, ali se nakraju  26-godišnja Gahie se bolje snašla te još jednom bacila Cvjetko što joj donosi brončanu medalju.

„Mislim da sam imala dosta dobre borbe i za niti jednu ne mogu reći da je bila lagana. Nisam nikako zadovoljna s rezultatom, ali kad pogledam, mislim da sve što sam izgubila su neke greške koje dolaze s iskustvom i stvari koje se trudim popravljati na treningu. To sve ima svoje vrijeme dok učim, tako da ću nastaviti popravljati te greške, da glupo gubim i mislim da je isto dobro da sam opet uspjela biti u borbi za medalju“, kazala je 22-godišnja Cvjetko.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.