HEP I EP HERCEG BOSNE: Zajednička ulaganja u obnovljive izvore energije

Marijan Susenj/PIXSELL

Predsjednici uprava Hrvatske elektroprivrede (HEP) Perica Jukić i Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg-Bosne (EP HZHB) Marinko Gilja najavili su u petak ulaganja u zajedničke energetske projekte u korištenju energije vjetra, vode i sunca te jačanje poslovne suradnje, priopćeno je nakon susreta održanog u petak u Rami.

U prostorijama hidroelektrane Rama susrela su se dva izaslanstva te je usuglašeno unapređenje poslovne suradnje i zajedničko buduće ulaganje u nove energetske kapacitete, posebno u projekte koji se temelje na korištenju obnovljivih izvora energije.

“Planiramo potpisivanje protokola o suradnji između oba poduzeća kako bismo ostvarili bolje poslovne rezultate, prihode i raspoloživost sustava”, istaknuo je predsjednik uprave HEP-a Perica Jukić.
Potpisvanje dokumenta o zajedničkoj suradnji očekuje se uskoro nakon tehničke pripreme, navodi se u priopćenju EP HercegBosne.
“Ta je suradnja na korist objema elektroprivredama, a budući projekti će se temeljiti na korištenju hidropotencijala i sunčeve energije”, istaknuo je  generalni direktor EP HZHB Marinko Gilja.
Objašnjava se da će na taj način Elektroprivreda Herceg Bosne dobiti veći energetski kapacitet i prodaju uz sigurniju opskrbu električnom energijom te bi se otvorila nova radna mjesta.

Komentiraj