Davor Puklavec/PIXSELL

HDLU tijekom kolovoza predstavlja djela svojih članova

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) predstavit će tijekom kolovoza godišnju produkciju svojih članova – 3. kolovoza u Galeriji Prsten i Galeriji PM otvara se izložba na kojoj će se prikazati raznolikost stilova, medija i izvedbi umjetnika tog društva.

Izloženim radovima pokušalo se istaknuti pluralnost stilova, tehničkih izvedbi, medija i tematske raznovrsnosti, najavljeno je na internetskim stranicama te strukovne udruge. Predstavit će se odabrani radovi članova Društva nastali tijekom prošle i ove godine, a posebna će se pozornost dati novoprimljenim članovima.

“Tom se izložbom podupire umjetničko stvaralaštvo te njegovo predstavljanje i upoznavanje sa širom javnosti, a presjekom odabranih radova potvrdilo se kako je riječ o poticajnoj izložbi u njezinim daljnjim promišljanjima i realizacijama”, ističe se.

Na izložbi sudjeluju i pozvani umjetnici – dobitnici godišnje nagrade HDLU-a za životno djelo (Dalibor Jelavić), najbolju izložbu (Zoltan Novak) i najbolju mladu umjetnicu (Lana Stojićević).

Među pozvanim autorima su i Marija Ančić, Sanja Jureško, Ana Kovačić, Lovro Lapuh, Neven Petrović, Damir Sobota te Tanja Škrgatić.

Izložbom, koja će biti otvorena do 28. kolovoza, obuhvaćeni su radovi više od 130 umjetnika.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika kontinuirano djeluje od 1868., okupljajući likovne umjetnike različitih umjetničkih izraza i svih generacija. Među ciljevima udruge su poticanje suvremeno likovno stvaralaštvo, unapređenje i zaštita slobode likovnog djelovanja, organizacija izložbi, sudjelovanje u pripremama za donošenje zakona i propisa koji se odnose na likovno stvaralaštvo te zaštita socijalnih prava umjetnika.

Društvo godišnje organizira ili sudjeluje u organizaciji četrdesetak izložbi, u četiri različito profilirana galerijska prostora, čime pokriva gotovo sve dijelove umjetničkog izraza, od velikih nacionalnih i međunarodnih manifestacija, do projekata u novim medijima bliskim eksperimentu.

Komentiraj