Prestanak je zimskih uvjeta te su sljedeće ceste prohodne za sav promet: A1 na dionici Karlovac-Maslenica od 09:00 sati, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica od 09:00 sati, A2 Zagreb-Macelj (od 23,00 sata), A4 Breznički Hum-Goričan (od 01,00 sati), A7 između čvora Diračje i GP Rupa (od 03,32 sata), Istarskom ipsilonu (od 23,40 sati), na Jadranskoj magistrali između Rupe i Senja, na Krčkom mostu te na pojedinim cestama Hrvatskom primorju, na cestama u Bjelovarsko-bilogorskoj i Virovitičko-podravskoj županiji te na području Slavonije, Sljemenska cesta u Zagrebu od 08.05 sati, javlja Hrvatski autoklub.

Zbog snijega i poledice zimski su uvjeti na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u Gorskom kotaru, Lici, dijelomice u Hrvatskom primorju, dijelu Dalmacije te u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Mole se korisnici za strpljenje.

Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zimski su uvjeti na autocestama (zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama): A1 Prgomet-Dugopolje, DC1 Macelj-Krapina-Zagreb-Karlovac-Knin-Sinj-Split, DC3 na dionici Karlovac-Delnice-Rijeka.

Zbog olujnog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila). Jak vjetar usporava promet i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić te na A1 između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok.

Županijska cesta ŽC4030 Kutjevo-Orahovica zatvorena je za sav promet zbog zimskih uvjeta.

Zbog teretnog vozila u kvaru, na 16. km autoceste Rijeka-Zagreb, zatvoren je uključni krak na čvoru Vrbovsko u dužini od 50m u smjeru Zagreba.

Snijeg povremeno pada u Lici i Dalmaciji, a kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Ponegdje na cestama ima ugaženog snijega. Vozače upozoravaju na moguću poledicu, osobito na mostovima i nadvožnjacima.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama: u Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju:
DC3 Zdihovo-Kupjak-Delnice-Rijeka, DC32 Prezid-Delnice, DC42 Stubica-Vrbovsko-Ljubošina-Ogulinski Hreljin,
DC203 GP Brod na Kupi-Delnice, DC204 GP Pribanjci – Bosanci (D3); Bosanci (D3) – čvor Bosiljevo 1 (A1)
DC203 GP Brod na Kupi-Delnice, DC305 Parg-Čabar, DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk, ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo, ŽC5032 Crni Lug-Mrzle Vodice-Gornje Jelenje, ŽC5060 Bakar-Meja, ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine, ŽC5030 Platak-Kamenjak, ostale lokalne i županijske ceste na području Delnica, Čabra i Vrbovskog, na svim državnim, županijskim i lokalnim cestama na području općine Lovran i Moščenićka Draga, općine Klana, te na ŽC5017 Pogled-Rupa, Senja i Krasnog.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravaju na gužve i duža čekanja te im savjetuju da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

U prekidu su: trajektna linija Split-Vis u 11 sati is Splita, katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split.

Trajektna linija 401 Zadar – Ist – Olib – Silba – Premuda – Mali Lošinj je u prekidu (linija će se održati u nedjelju, 15.1. ako vremenski uvjeti dopuste).

Komentiraj